Importanța zâmbetului pentru a crește încrederea în sine
februarie 6, 2023Cat costa un implant dentar?
februarie 21, 2023Lipsa dinților este o problemă, din păcate, prea frecventă la adulții români. Potrivit studiilor, doar 30% dintre românii cu vârsta sub 45 de ani își păstrează toți dinții. În ceea ce privește adulții care au peste 65 de ani, doar 5% au toți dinții și mai mult de 20% și i-au pierdut deja pe toți. Puteti viziona si oferta noastra pentru implant dentar aici: implant dentar Bucuresti.
Lipsa dinților – cauze principale
Pe lângă traumatismele sau anomaliile congenitale care pot cauza pierderea unuia sau mai multor dinți, lipsa dinților apare de obicei din următoarele cauze.
- Probleme congenitale 20% din populația lumii nu are toți dinții din cauza geneticii.
- Boli bucale Sunt multe persoane care ajung să-și piardă unul sau mai mulți dinți din cauza îngrijirii oale necorespunzătoare. În afară de aceasta, există și multe alte boli care afectează gingiile până la structura care ține dinții, punând în pericol permanența acestora dacă nu sunt tratate la timp.
- Traumatisme orale Ruperea oaselor maxilarului în urma accidentelor sunt frecvente atunci când este vorba despre lipsa dinților.
Lipsa dinților si traumele pe care le declanșează
„Nu se întâmplă nimic, încă mai am câțiva dinți cu care să mănânc.” Poate fi un răspuns nefericit din partea unei persoane care tocmai și-a pierdut unul sau mai mulți dinți.
Nu subestima niciodată traumele pierderii unui dinte din gură!
Traumele cauzate de lipsa dinților merg mult mai departe decât îți imaginezi
Primul lucru este partea estetică, pe care o considerăm cu adevărat mai importantă dacă pierderea are loc în partea din față a cavității orale. Lipsa dinților provoacă probleme evidente la nivel estetic. Implică și pierderea stimei de sine și a încrederii atunci când zâmbești și te împiedică să te bucuri de relațiile personale într-un mod natural. Pierderea osoasă care vine odată cu lipsa dinților provoacă, în timp, deformarea trăsăturilor faciale. Principala consecință este scufundarea buzei, pierderea conturului buzelor, îmbătrânirea prematură a feței, o gură mai largă.
Partea estetică este strâns legată de cea psihologică. În plus, pierderea dinților provoacă de obicei dificultăți la pronunțarea anumitor silabe, generând complexe si evitarea zâmbetului. Motiv pentru care multe persoane devin introvertite și dezvolta teama de a relaționa. Daca va orientati spre un implant dentar puteti vedea costul aici: cost implant dentar.
Consecințe asupra structurilor osoase
Pierderea osoasă este una dintre principalele consecințe ale pierderii dinților. Odată cu pierderea unui dinte, lipsa de stimulare a osului rezidual determină scăderea densității osoase în această zonă, cu pierderea lățimii și apoi a înălțimii volumului osos. Un dinte este necesar pentru dezvoltarea osului, iar stimularea acestui os este necesară pentru a-i menține densitatea și volumul. Pierderea dinților provoacă remodelarea și resorbția osului.
Dacă dintele lipsă nu este înlocuit cât mai curând posibil, de exemplu cu un implant dentar, se pierde mai mult os maxilar și uzura dinților este accelerată.
Persoanele care și-au pierdut o parte din dinți mestecă de obicei pe o singură parte. Acest fapt provoacă o uzură mult mai pronunțată a părții sănătoase a cavității bucale.
Pierderea unui dinte este întotdeauna experimentat ca un eveniment negativ, mai ales din cauza problemelor care derivă din aceasta: în plus față de estetică, mestecarea și pronunția corectă pot fi compromise. Ideea de a nu putea să zâmbești, să mănânci și să vorbești provoacă disperare.
Lipsa dinților afectează și sistemul digestiv. Când mestecatul nu este corect efectuat, îți forțezi stomacul să lucreze mai mult, generând digestii grele.
Mobilitate dentară: atunci când există o absență dentară, dinții adiacenți vor încerca să ocupe spațiul liber și se vor înclina treptat.
De ce se pierd dinții?
Cauzele pentru care dinții sunt pierduți pot fi diferite. Printre cauzele principale se regăsesc o serie de factori și afecțiuni precum cariile dentare, parodontita, traumatismele sau accidentele. Printre cauzele care contribuie la lipsa dinților pot fi și obiceiurile alimentare nesănătoase, igiena orală deficitară, fumatul.
Cum poți evita toate aceste traume pe care le declanșează lipsa dinților?
Vestea bună este că lipsa dinților are o soluție. Implanturile sau protezele dentare pe implanturi sunt cea mai bună soluție. Aceste tratamente permit înlocuirea cu succes a dinților lipsă. Implanturile sau protezele dentare pe implanturi înlocuiesc rădăcina dintelui, evitând pierderea structurii osoase. În acest fel se evită toate consecințele fatale cauzate de pierderea unuia sau mai multor dinți.
Stoma Urgent are grijă de zâmbetul tău
Lipsa dinților poate fi ușor compensată prin implantarea unui nou dinte artificial, datorită tehnicilor moderne de implantologie ale clinicii Stoma Urgent.
Refacerea dinților lipsă – ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o rădăcină artificială, utilizată pentru a înlocui lipsa elementelor dentare. Implantul, în clinica stomatologică Stoma Urgent, este realizat din material biocompatibil (titan israelian). Acesta se poziționează printr-o mică procedură chirurgicală, în gingie, în osul maxilar, în locul în care dintele natural este absent. Datorită implanturilor dentare, este posibil să înlocuiești practic orice dinte, de la incisivi la molari.
Implanturile dentare aduc zâmbetul înapoi pe chipul pacientului
După inserarea implantului este nevoie de câteva luni de osteointegrare (integrarea elementului extern în osul maxilar sau mandibular, în interiorul căruia este introdus), înainte de a continua cu produsul protetic.
Inserarea implantului dentar implică riscuri pentru pacient?
Există păreri eronate despre riscul de respingere a implantului. Acest risc este inexistent, deoarece materialul din care este realizat implantul este titanul israelian, un material biocompatibil care nu provoacă respingere.